Tájékoztató LEADER beruházásról
Családi gazdaságunk központja Újszászon található a Fecske út 12-16 sz. alatt. A gazdaság központja három épületből álló épületcsoport, mely amolyan mini skanzenként a magyar parasztházak három alaptípusát jeleníti meg.
A középső épületben minden igényt kielégítő, összkomfortos vendégházunk kapott helyet, amely állatsimogatóval, pihenőkerttel, fedett kiülővel, kemencével, és bográcsozó hellyel is felszerelt. A vendégház melletti konyhakert és baromfiudvar szinte égész évben biztosítja a hagyományos paraszti porta terményeit, s általuk a hagyományos vidéki életmódra is rálátást nyernek vendégeink. Regisztrált falusi vendégasztal szolgáltató vagyok. Vendégházunk pihenni vágyó családok igényein túl alkalmas baráti társaságok összejöveteleinek, illetve csapatépítő tréningek megrendezésére is. A környék számos látnivalójának megtekintésén túl vendégeink betekintést nyerhetnek gazdaságunk mindennapjaiba is.
A gazdaságom központjában található másik két épületben kapott helyet sajtoló, valamint élelmiszer feldolgozó üzemem.
A nevezett projekt keretében épület építése és felújítása nem történt. Feldolgozóeszközöket, gépeket, illetve marketing- eszközöket szereztem be.
Feldolgozó tevékenységem alapját a családom tulajdonában, valamint művelésében található földterületeken megtermelt mezőgazdasági alapanyagok adják. Földjeinken elsősorban kalászosokat és olajos magvakat termelünk, így feldolgozó tevékenységünket elsősorban ezekre alapoztuk. Szeretnénk szemes terményeinket minél magasabb arányban feldolgozva piacra juttatni.
TÖNKÖLYBÚZA. 2012 óta foglalkozom az ősi magyar tönkölybúza termesztésével, amit organikusan, natúr módon termelek. Bejegyzett TÖnK-ÉLETES védjegyünk különbözteti meg termékeinket a tönkölynek mondott, de a valódi tönkölyhöz már nem nagyon hasonlító modern gabonafélékből előállított tönkölyös- termékektől. Lisztjeim, és gabonatermékeim jelentős része ebből a csodálatos növényből készül. Lisztjeimet a projekt keretében beszerzett valódi nagy (óránkénti 70 kg kapacitású) köves biomalommal őrlöm, mely képes a gabona kíméletes megőrlésén túl az elkészült liszt osztályozására is.
ÉTOLAJ: megtermelt napraforgónkból kíméletesen, hideg sajtolással vagyunk képesek étolajat kinyerni. Étolajaink természetesen ülepítettek illetve szűrtek, és képesek vagyunk PI technológia alkalmazásával PI- étolaj előállítására is. A projekt keretében olajsajtoló gépek, illetve ki és betárolást segítő eszközök kerültek beszerzésre.
OLAJÜZEMÜNK további lehetőségeit alapozza meg a beruházás részeként beépített szárító- aszaló kamra, mely kialakítása révén alkalmas gyógy- és fűszernövények szárítására is, így pl. fűszernövényes olajokat is elő tudunk majd állítani.
ÉLELMISZER- feldolgozó üzemünk célja, és feladata már annak tervezésekor is kettős volt. Egyrészt ki kellett alakítanunk egy megfelelő helyiséget, ahol előállított termékeinket kifogástalan körülmények között tudjuk csomagolni és címkézni; másrészt a falusi vendégasztal keretin túl szerettünk volna létrehozni egy olyan kisüzemet, ahol az érdeklődők nem csak vásárolni és kóstolni tudnak, de kedvük szerint kipróbálhatják, megtanulhatják az élelmiszergyártás folyamatát, sőt akár előállíthatják saját lekvárjukat, savanyúságukat, ivólevüket is.
Üzemünkben kialakított tankonyhánkban rendszeresen tartunk kenyérsütő tanfolyamokat, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a kovászolás, dagasztás és sütés folyamataival.
A projekt keretében megvásárolt szeletelő gép, kutter és vákuumcsomagoló segítségével egyszerűvé és biztonságossá vált a zöldségek, gyümölcsök feldolgozása. Gazdasági központunk energiaellátását 99%-ban megújuló energiahordozók biztosítják.
A középső épületben minden igényt kielégítő, összkomfortos vendégházunk kapott helyet, amely állatsimogatóval, pihenőkerttel, fedett kiülővel, kemencével, és bográcsozó hellyel is felszerelt. A vendégház melletti konyhakert és baromfiudvar szinte égész évben biztosítja a hagyományos paraszti porta terményeit, s általuk a hagyományos vidéki életmódra is rálátást nyernek vendégeink. Regisztrált falusi vendégasztal szolgáltató vagyok. Vendégházunk pihenni vágyó családok igényein túl alkalmas baráti társaságok összejöveteleinek, illetve csapatépítő tréningek megrendezésére is. A környék számos látnivalójának megtekintésén túl vendégeink betekintést nyerhetnek gazdaságunk mindennapjaiba is.
A gazdaságom központjában található másik két épületben kapott helyet sajtoló, valamint élelmiszer feldolgozó üzemem.
A nevezett projekt keretében épület építése és felújítása nem történt. Feldolgozóeszközöket, gépeket, illetve marketing- eszközöket szereztem be.
Feldolgozó tevékenységem alapját a családom tulajdonában, valamint művelésében található földterületeken megtermelt mezőgazdasági alapanyagok adják. Földjeinken elsősorban kalászosokat és olajos magvakat termelünk, így feldolgozó tevékenységünket elsősorban ezekre alapoztuk. Szeretnénk szemes terményeinket minél magasabb arányban feldolgozva piacra juttatni.
TÖNKÖLYBÚZA. 2012 óta foglalkozom az ősi magyar tönkölybúza termesztésével, amit organikusan, natúr módon termelek. Bejegyzett TÖnK-ÉLETES védjegyünk különbözteti meg termékeinket a tönkölynek mondott, de a valódi tönkölyhöz már nem nagyon hasonlító modern gabonafélékből előállított tönkölyös- termékektől. Lisztjeim, és gabonatermékeim jelentős része ebből a csodálatos növényből készül. Lisztjeimet a projekt keretében beszerzett valódi nagy (óránkénti 70 kg kapacitású) köves biomalommal őrlöm, mely képes a gabona kíméletes megőrlésén túl az elkészült liszt osztályozására is.
ÉTOLAJ: megtermelt napraforgónkból kíméletesen, hideg sajtolással vagyunk képesek étolajat kinyerni. Étolajaink természetesen ülepítettek illetve szűrtek, és képesek vagyunk PI technológia alkalmazásával PI- étolaj előállítására is. A projekt keretében olajsajtoló gépek, illetve ki és betárolást segítő eszközök kerültek beszerzésre.
OLAJÜZEMÜNK további lehetőségeit alapozza meg a beruházás részeként beépített szárító- aszaló kamra, mely kialakítása révén alkalmas gyógy- és fűszernövények szárítására is, így pl. fűszernövényes olajokat is elő tudunk majd állítani.
ÉLELMISZER- feldolgozó üzemünk célja, és feladata már annak tervezésekor is kettős volt. Egyrészt ki kellett alakítanunk egy megfelelő helyiséget, ahol előállított termékeinket kifogástalan körülmények között tudjuk csomagolni és címkézni; másrészt a falusi vendégasztal keretin túl szerettünk volna létrehozni egy olyan kisüzemet, ahol az érdeklődők nem csak vásárolni és kóstolni tudnak, de kedvük szerint kipróbálhatják, megtanulhatják az élelmiszergyártás folyamatát, sőt akár előállíthatják saját lekvárjukat, savanyúságukat, ivólevüket is.
Üzemünkben kialakított tankonyhánkban rendszeresen tartunk kenyérsütő tanfolyamokat, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a kovászolás, dagasztás és sütés folyamataival.
A projekt keretében megvásárolt szeletelő gép, kutter és vákuumcsomagoló segítségével egyszerűvé és biztonságossá vált a zöldségek, gyümölcsök feldolgozása. Gazdasági központunk energiaellátását 99%-ban megújuló energiahordozók biztosítják.
2013. május 07.
Épül élelmiszerfeldolgozó kisüzemünk.
Utolsó stádiumban van élelmiszerfeldolgozó kisüzemünk építése.
2015. július 30.
Csodamalom akció!
Szolgálatba állt csodálatos, bükkfából készült, közel 70 cm átmérőjű, valódi Naxoszi gránit őrlőköves malmunk!
2015. szeptember 30.
Tájékoztató LEADER beruházásról
Projekt megnevezése: Családi gazdaság termékeinek továbbfejlesztése Újszászon.
Azonosítószám: 1622401493
Jogcím: EMVA „Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtása 2013”
Azonosítószám: 1622401493
Jogcím: EMVA „Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtása 2013”
2018. május 24.
GDPR 2018
Tisztelt Partnereink!
2018.május 25-én lép életbe új Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunk a GDPR rendelet alapján.
Az új szabályzat hatályba lépésével még nagyobb biztonságban tudhatja majd a rendesgazda.hu által kezelt adatait!
2018.május 25-én lép életbe új Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunk a GDPR rendelet alapján.
Az új szabályzat hatályba lépésével még nagyobb biztonságban tudhatja majd a rendesgazda.hu által kezelt adatait!